Wastafelkranen

125 ProductenPagina 1 van 6

Stijlvolle en functionele wastafelkranen

Een wastafelkraan is naast de functionele toevoeging aan de badkamer ook een belangrijk stijlelement. Bij Holland Sanitair vind je een ruime selectie aan wastafelkranen die niet alleen voldoen aan jouw functionele behoeften, maar ook een stijlvolle aanvulling vormen op jouw interieur. Diverse soorten, maten, merken en stijlen.

Welke soorten wastafelkranen zijn er?

Wastafelkranen zijn er in talloze soorten en maten. Doorgaans worden de kranen onderverdeeld in drie types:

  • Inbouw wastafelkranen: Een inbouw wastafelkraan wordt vaak op een elegante wijze weggewerkt in de wand, waardoor de kraan naadloos opgaat in het design van de badkamer. Het resultaat is een strak en minimalistisch uiterlijk, perfect voor liefhebbers van moderne en stijlvolle interieurs.
  • Verhoogde wastafelkranen: Een verhoogde wastafelkraan is ideaal voor gebruik bij een opbouw waskom, wat we vandaag de dag steeds vaker zien in badkamers en zelfs ook toiletten. Deze kranen kenmerken zich door hun hoogte en reiken gemakkelijk boven de waskom uit, waardoor ze niet alleen functioneel zijn maar ook een visueel statement maken in de ruimte.
  • Elektronische kranen: Een fraai en modern alternatief voor de traditionele zelfsluitende wastafelkraan is de elektronische kraan. Door de sensor op deze kraan detecteert hij automatisch beweging, waardoor het water begint te stromen zonder dat je de kraan hoeft aan te raken. Dit maakt de elektronische kraan niet alleen hygiënisch, maar ook energiezuinig en gebruiksvriendelijk.

Wastafelkranen: De trend van nu

Van de klassieke wastafelkraan tot de trends van nu. Welke keuze je ook maakt, bij ons vind je een uitgebreid assortiment aan wastafelkranen die perfect aansluiten bij jouw badkamerstijl. Of je nu gaat voor een strak en modern ontwerp, een vintage look of juist een minimalistische uitstraling, wij hebben de wastafelkraan die past bij jouw persoonlijke smaak en de sfeer van je badkamer. Laat je inspireren door onze collectie en geef jouw badkamer de finishing touch met een trendy wastafelkraan.

Hoe wastafelkraan monteren?

Een wastafelkraan is niet moeilijk, maar vraagt wel om een moment van aandacht. In feite zijn er 7 stappen nodig om een wastafelkraan optimaal te monteren:

  1. Bevestig allereerst de kraanslangen, zowel warm als koud, aan de kraan
  2. Zet vervolgens de kraan op juiste plek op de wastafel
  3. Gebruik een moersleutel om de bevestigingsringen goed aan te draaien
  4. Bevestig beide kraanslangen op de stopkraantjes
  5. Plaats daarna de afvoerplug in de wasbak
  6. De hoofdkraan kan vervolgens weer open worden gedraaid
  7. Test of het water goed doorstroomt en controleer zorgvuldig op eventuele lekken

Meer weten over wastafelkranen?

Ben je benieuwd welke wastafelkraan het beste past bij jouw wastafel? Of wil je meer weten over hoe de montage van een wastafelkraan in zijn werk gaat? Onze experts staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te voorzien van deskundig advies. Neem gerust contact met ons op, onze vriendelijke en professionele experts helpen je graag bij het vormgeven van jouw badkamer.

Veelgestelde vragen over wastafelkranen

Welke wastafelkraan past het beste bij mijn wastafel?

Het kiezen van de juiste wastafelkraan hangt af van verschillende factoren, waaronder de stijl van je wastafel, de beschikbare ruimte en je persoonlijke voorkeur. Bij het selecteren van een kraan is het belangrijk om rekening te houden met de montagemogelijkheden (bijvoorbeeld wandmontage of opbouw), de hoogte van de kraan en het design dat past bij de rest van je badkamerinrichting.

Is elke kraan geschikt voor elke wastafel?

Wastafels hebben doorgaans standaard kraangaten, waardoor vrijwel elke wastafelkraan op elke wastafel past. De kans is dan ook groot dat je de gewenste kraan probleemloos kunt installeren op jouw wastafel. Toch is het altijd verstandig om de afmetingen en specificaties van zowel de kraan als de wastafel te controleren.