Douchewanden

223 ProductenPagina 1 van 10

Stijlvolle afscheiding voor je douchezone

Ontdek de veelzijdigheid van een douchewand in jouw badkamer. Dit essentiële badkameraccessoire biedt niet alleen privacy tijdens het douchen, maar kan ook een statement maken in je badkamerinterieur. Bij Holland Sanitair vind je een breed assortiment aan soorten douchewanden. Van strakke en moderne glazen douchewanden tot klassieke en tijdloze modellen met een metalen frame, je vindt altijd wat je zoekt.

Creëer een inloopdouche met douchewanden

Altijd al een inloopdouche willen hebben in de badkamer? Met een stenen of glazen douchewand kun je eenvoudig een moderne en ruimtelijke inloopdouche creëren. Dankzij de diverse afmetingen en ontwerpen kun je de douchewanden aanpassen aan de beschikbare ruimte en je persoonlijke voorkeuren. Zo past een douchewand zowel in kleine als grote badkamers.

Kies voor een transparante glazen wand om een gevoel van openheid te behouden, of ga voor een stenen wand voor een meer traditionele uitstraling. Welke stijl je ook kiest, met douchewanden van Holland Sanitair maak je van jouw badkamer een luxe en comfortabele ruimte.

Welke soorten douchewanden zijn er?

Douchewanden zijn er in diverse soorten en maten, en dus is het aan te raden om vooraf goed te oriënteren welk type douchewanden passen in de huidige badkamer. Enkele veelvoorkomende soorten douchewanden zijn onder andere:

  1. Vaste douchewanden: Deze wanden zijn permanent bevestigd aan de vloer en/of de muur, en bieden een stevige en stabiele afscheiding voor de douchezone.
  2. Draaibare douchewanden: Deze wanden kunnen worden geopend en gesloten als een deur, waardoor ze gemakkelijk toegang bieden tot de douche en tegelijkertijd ruimte besparen in de badkamer.
  3. Schuifdeuren: Douchewanden met schuifdeuren zijn ideaal voor kleine badkamers, omdat de deuren langs elkaar kunnen schuiven en zo geen extra ruimte in beslag nemen bij het openen.
  4. Klapdeuren: Dit type douchewanden heeft deuren die naar binnen of naar buiten kunnen worden geklapt, waardoor ze flexibel zijn in gebruik en gemakkelijk toegang bieden tot de douche.

Meer weten over de douchewanden?

De douchewand is een belangrijk onderdeel van de badkamer. En dus is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de keuze ervan. Bij Holland Sanitair bieden wij een uitgebreid assortiment waarin je kunt ontdekken welke douchewand het beste bij jouw badkamer past. Of je nu op zoek bent naar een minimalistische glazen wand, een moderne draaibare deur of een ruimtebesparende schuifdeur, wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte oplossing voor jouw badkamer. Wij voorzien je van deskundig advies om een weloverwogen keuze te maken.


Veelgestelde vragen over douchewanden

Waar moet je op letten bij het kopen van een douchewand?

Bij de aankoop van een douchewand moet je met name op de volgende factoren letten:

  • Afmetingen: Zorg ervoor dat de afmetingen van de douchewand passen bij de beschikbare ruimte in je badkamer.
  • Materiaalkeuze: Kies een materiaal dat zowel esthetisch als duurzaam is en goed past bij de rest van je badkamerinrichting.
  • Transparantie: Overweeg of je een transparante douchewand wilt voor een ruimtelijk effect of liever een matte afwerking voor meer privacy.
  • Profielkleur: Let op de kleur van het profiel van de douchewand en kies een kleur die harmonieert met andere elementen in je badkamer.

Wat is de ideale dikte voor een glazen douchewand?

De standaard glasdiktes voor douchewanden zijn meestal 6 mm, 8 mm of 10 mm. Een douchewand van minstens 6 mm dikte staat garant voor goede kwaliteit, terwijl een dikte van 8 mm of 10 mm net wat meer veiligheid biedt. Verder is het raadzaam om te controleren of de douchewand vervaardigd is van veiligheidsglas.