Douchecabines

44 ProductenPagina 1 van 2

Praktische en ontspannen oplossing in de badkamer

De douchecabine is de eyecatcher in jouw badkamer en bovendien ook de plek waar jij ontspant en tot rust komt na een intensieve dag. En dus is het belangrijk om de juiste douchecabine te kiezen die past bij jouw behoeften en de beschikbare ruimte in de badkamer. Bij Holland Sanitair vind je wat je zoekt. Met een breed assortiment aan keuze aan douchecabines, variërend in grootte, vorm, stijl en functionaliteit, hebben we voor ieder wat wils.

Een complete douchecabine: Ontspanning en rust

Een douchecabine is een alles-in-één oplossing voor jouw badkamerbehoeften. Het biedt niet alleen een praktische en efficiënte manier om te douchen, maar ook een ruimte voor ontspanning en rust. Met een complete douchecabine hoef je niet apart op zoek te gaan naar een douchebak, deuren, en andere accessoires. Alles wat je nodig hebt voor een heerlijke douche-ervaring is inbegrepen.

Bij het selecteren van een douchecabine zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, zoals de grootte, vorm, indeling en materiaalkeuze. Daarom is het goed om de beschikbare ruimte in jouw badkamer nauwkeurig te overwegen.

Soorten douchecabines

 • Kwartronde douchecabine: Een kwartronde douchecabine heeft een gebogen voorkant en past goed in de hoek van de badkamer. Deze cabines zijn ideaal voor ruimtes waar de ruimte beperkt is en bieden toch voldoende bewegingsvrijheid.
 • Rechthoekige douchecabine: Een rechthoekige douchecabine heeft een strakke en moderne uitstraling. Deze cabines zijn geschikt voor langwerpige badkamers en bieden vaak veel ruimte om comfortabel te douchen.
 • Vierkante douchecabine: Een vierkante douchecabine heeft gelijke zijden en is geschikt voor badkamers met beperkte ruimte. Deze cabines passen goed in een hoek en bieden een efficiënte indeling van de badkamer.
 • Vijfhoekige cabine: Een vijfhoekige cabine heeft vijf zijden en biedt een uniek en stijlvol ontwerp. Deze cabines passen goed in hoeken en voegen een interessant element toe aan de badkamerindeling.

Welke vorm douchecabine in de badkamer?

Voordat je voor een specifieke vorm douchecabine kiest raden we aan om eerst te kijken naar de ruimte in de badkamer. Hoeveel bewegingsruimte heb je beschikbaar en welke vorm past het beste bij de indeling van de ruimte? Een rechthoekige douchecabine kan bijvoorbeeld ideaal zijn voor langwerpige badkamers, terwijl een kwartronde cabine goed past in een hoek van de badkamer en de ruimte efficiënt benut. Bedenk ook of je een open gevoel wilt creëren met een inloopdouche of liever een afgesloten cabine hebt voor meer privacy.

Welke afmeting voor de douchecabine?

Bij het kiezen van de afmetingen voor een douchecabine is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte in de badkamer en je persoonlijke voorkeuren. De afmetingen van de douchecabine moeten passen bij de grootte van de badkamer en zorgen voor voldoende bewegingsruimte tijdens het douchen. Meet daarom nauwkeurig de ruimte waar de douchecabine komt te staan en overweeg ook de volgende aspecten:

 1. Breedte: De breedte van de douchecabine moet passen bij de beschikbare ruimte in de badkamer. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om comfortabel in en uit de douche te stappen.
 2. Diepte: De diepte van de douchecabine kan variëren afhankelijk van de beschikbare ruimte en je persoonlijke voorkeur. Houd rekening met voldoende ruimte om comfortabel te kunnen bewegen tijdens het douchen.
 3. Hoogte: De hoogte van de douchecabine moet voldoende zijn om spatwater binnen de cabine te houden en te voorkomen dat water op de vloer van de badkamer terechtkomt. Kies een hoogte die past bij de gebruikers van de douche.

Online douchecabine kopen? Dan kies je voor Holland Sanitair

Met een ruim assortiment aan douchecabines vind je hier altijd wat je zoekt. Holland Sanitair is jouw expert op het gebied van badkamermeubilair. Of je nu op zoek bent naar een kwartronde douchecabine, een inloopdouche of een luxe stoomcabine, wij hebben het allemaal. Onze douchecabines zijn van hoogwaardige kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende stijlen en afmetingen, zodat je gegarandeerd de perfecte cabine vindt die past bij jouw badkamer en persoonlijke voorkeuren.

 

Veelgestelde vragen over complete douchecabines

Waar moet je op letten bij het kopen van een douchecabine?

Bij het kopen van een douchecabine zijn er verschillende belangrijke punten om op te letten. De belangrijkste punten zijn met name:

 1. Afmetingen: Meet de beschikbare ruimte in je badkamer zorgvuldig op om ervoor te zorgen dat de douchecabine past. Let op de breedte, diepte en hoogte van de ruimte waarin de cabine moet worden geplaatst.
 2. Vorm: Kies een vorm die past bij de beschikbare ruimte en jouw persoonlijke voorkeur. Populaire vormen zijn kwartrond, rechthoekig, vierkant en vijfhoekig.
 3. Materiaal: Douchecabines zijn meestal gemaakt van glas, maar het type glas kan verschillen in dikte en kwaliteit. Controleer of het glas van goede kwaliteit is en bij voorkeur veiligheidsglas betreft.
 4. Deuren: Overweeg welk type deur het meest geschikt is voor jouw badkamer en gebruik. Schuifdeuren zijn ruimtebesparend, terwijl draaideuren meer traditioneel zijn.

Is het mogelijk om zelf een douchecabine te installeren?

Het is zeker mogelijk om zelf een douchecabine te plaatsen. Zowel een douchebak of een douchewand met tegels. Raadpleeg hiervoor altijd van tevoren de montagehandleiding om te zien op welke afstand je gaten moet boren. Om dit nauwkeurig af te tekenen op de muur, kun je de muur afplakken met schilderstape en vervolgens markeringen aanbrengen met potlood. Wanneer je uitgebreid de tijd neemt en zorgvuldig te werk gaat, is het zelf installeren van een douchecabine zeker mogelijk.