Badkranen

54 ProductenPagina 1 van 3

Welke soorten badkranen zijn er? 

Er zijn verschillende soorten badkranen die passen bij verschillende badkamerstijlen en -indelingen. We benoemen vier van de meest voorkomende: 

  1. Bad mengkranen: Dit zijn de meest gebruikelijke badkranen, waarbij je handmatig de temperatuur van het water mengt door aan één of twee knoppen te draaien.
  2. Bad thermostaatkranen:Thermostaatkranen zijn uitgerust met een thermostaat om de watertemperatuur constant te houden. Ze bieden nauwkeurige controle over de temperatuur en verminderen het risico op plotselinge temperatuurveranderingen.
  3. Vrijstaande badkranen:Vrijstaande badkranen zijn ontworpen om naast een vrijstaand bad te worden geplaatst. Ze hebben een opvallend en elegant ontwerp dat een luxe uitstraling geeft aan de badkamer.
  4. Bad inbouwkranen:Bad inbouwkranen worden in de muur of het bad zelf ingebouwd, waardoor alleen de bedieningselementen zichtbaar zijn. Ze zorgen voor een strakke en minimalistische uitstraling in de badkamer.

Van chroom tot mat 

De afwerking van badkranen speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de algehele uitstraling van je badkamer. Chroom is vandaag de dag een populaire keuze vanwege zijn glanzende en reflecterende eigenschappen, waardoor het een tijdloze en veelzijdige optie is die goed past bij verschillende badkamerstijlen. 

Aan de andere kant biedt een matte afwerking een eigentijdse en luxe uitstraling aan de badkamer. Matzwarte badkranen zijn bijzonder trendy vanwege hun elegante uitstraling. Ze voegen een vleugje verfijning toe aan de ruimte en kunnen goed gecombineerd worden met andere matte accessoires en accenten in de badkamer.

Naast chroom en matzwart zijn er nog andere afwerkingsmogelijkheden, zoals geborsteld nikkel, brons en gepolijst messing, die elk hun eigen unieke esthetiek bieden. 

Waar je op moet letten bij de aankoop van een badkraan 

Bij de aankoop van een badkraan zijn er verschillende belangrijke punten waar je op moet letten:

  1. Type kraan: Er zijn verschillende typen badkranen, zoals bad mengkranen, thermostaatkranen, vrijstaande kranen en inbouwkranen. Kies het type dat het beste past bij jouw bad en de inrichting van je badkamer.
  2. Montage: Controleer of de badkraan geschikt is voor de manier waarop je hem wilt monteren. Sommige kranen worden aan de muur gemonteerd, terwijl andere op de rand van het bad worden geplaatst.
  3. Afmetingen: Meet de ruimte op waar de badkraan moet komen en zorg ervoor dat de gekozen kraan past bij deze afmetingen. Let ook op de hoogte en de uitloop van de kraan om ervoor te zorgen dat deze goed werkt met je bad.
  4. Design en stijl: Kies een badkraan die past bij de stijl van je badkamer en bij de rest van je sanitair. Je kunt kiezen uit verschillende afwerkingen, zoals chroom, matzwart, geborsteld nikkel, enzovoort.

Advies nodig bij de aankoop van een badkraan? 

Ben je benieuwd welke badkraan het beste past bij jouw bad? Onze experts bij Holland Sanitair staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte badkraan voor jouw badkamer. Of je nu op zoek bent naar een klassieke bad mengkraan, een moderne thermostaatkraan, een vrijstaande eyecatcher of een strakke inbouwkraan, wij kunnen je voorzien van deskundig advies op maat. Zo helpen we je graag bij het vinden van de juiste badkraan.